HTML

Gonna play them all

Játékok véleményezése és elemzése egyéni szempontból. Valamint elmélkedés játékokról.

Friss topikok

  • kenszei: Jólesz ez! Nyárra beállok hivatásos teszternek. Mondjuk muszály lesz beszereznünk egy Madden-t is. (2010.06.09. 11:03) Intro

Linkblog

Archívum

Intro

2010.06.08. 21:28 He who will play them all

Kedves ismerőseim, hát ezt is megértük, saját blogot írok végül én is. Jeeeee.

De miről is lesz itt szó? Mint az az ismertetőből is kiderült játékokról fogok írni, mivel azt hiszem eddigi életem igen nagy százalékát kitette a 'kockulás', így igen sok tapasztalatom van ezen a téren. Persze ez alapján még jó pár ezer ember írhatna erről blogot (ahogy teszik is), ezért fontosnak tartom, hogy megpróbáljak valami egyedi szempont alapján írni. Úgy vélem viszonylag érdekes elméletek egész sorát gyártottam le mentálisan az évek során (vagy nem) és eljött az ideje hogy mindezt kiszorjam az éterbe. Persze nem arról lesz szó hogy én naponta megváltom az ipart. Inkább úgy fog ez összeállni, hogy hetente párszor írok az általam éppen játszott játékokról és ezek kapcsán felmerülő gondolataimat megosztom. A játékokról és trendekről is. Fontosnak tartom még, hogy érthetően szóljak a játékokról, hogy azt az esetlegesen idetévedő laikusok is megértsék miről rizsázok, és ezáltal elfogadóbbá váljanak a médium iránt.

Az elkövetkezendő napokban két játékról lesz értekezés. Először is kedves lakótársam jóvoltából eljött a Playstation 2 korszak, ezt felvezetendő közösen befektettünk a God of War első részébe. Először is mert nagyon jó kritikákat kapott (az egész sorozat), másrészt pedig mert ha végre konzol akkor kezdjük valami PC-n nem, vagy csak nagy ritkán fellelhető műfajjal, mégpedig a hack'n slash-el. Ahogy azt a nevéből is le lehet szűrni a műfaj lényege hogy 'menj és ölj', valami oknál fogva pedig ezt controlerrel tartják kívánatosnak a fejlesztők véghez vinni.

A másik játék pedig az Elder's Scolls 4: Oblivion lesz. Ez pedig a másik véglet, egy erősen PC specifikus játék, szerepjáték (RPG). Igen, olyan mint a World of Warcraft, Csak nem online. És amúgy teljesen más. De RPG (nem, nem útálom a WoW-ot, már 3 éves az accountom). Lényeg a lényeg, az oblivion nem véletlen volt 2005-ben az egyik legjobban felkapott játék, nagyon magas minőséget képvisel, de erről majd később.

Közben persze lehet hogy másra is kitérek, például ha valahol valami érdekes hírt olvasok. Azonban a híreket sem egyszerűen csak belinkelni kívánom, hanem valamilyen gondolatsort elindítani általuk. Például érdekesnek találom a játékok társadalomra való hatását elemezni, ilyen dolgokról is szó lesz. Ezeket aztán lehet kommentelni ahogyan csak jól esik, csupán annyit kérnék ezzel kapcsolatban, hogy a megjegyzések legyenek építő jellegűek, tehát ha valakinek nem tetszik valami, akkor kérem fejtse ki hogy miért nem, ne csak annyit írjon oda hogy 'Omg, lol, roftl, noooooob!@?*!' mert az ilyeneket szimplán kitörlöm. Köszönöm.

Nos, ezek egyenlőre az irányelvek, aztán hogy mi lesz belőle azt majd meglátjuk. Hamarosan jelentkezem.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://playthemall.blog.hu/api/trackback/id/tr112067467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsan papa 2010.06.08. 21:47:25

Ogm rotflol noooob!
Just kidding. Az Elder's Scroll 3. részével, a Morrowinddel anno nagyon sokat játszottam. Volt benne pár tényleg eredeti ötlet, a 4. résznek csupán a demojához volt szerencsém, de elég jól nézett ki, plusz szintén elég kreatívan használhattad benne pl. a tárgyakat. Neked szerintem tetszeni fog.
God of War meg ugye no comment. A konzol világ egyik legjobb létező játéka.
Várom a bejegyzéseket.

He who will play them all 2010.06.09. 00:16:51

Hát igen, sejtettem hogy te nem fogod kihagyni ezt a magas labdát, szinte csalódott lettem volna ha mégis (de csak szinte :)
A Morrowind-et amúgy én is próbáltam egyszer, de nekem túl 'nyitott' volt a világ, hiányzott belőle a koherens főtörténeti szál.
Ezzel meg is adtad az ötletet, holnap ezt külön kifejtem részletesebben.

kenszei 2010.06.09. 11:03:39

Jólesz ez!
Nyárra beállok hivatásos teszternek. Mondjuk muszály lesz beszereznünk egy Madden-t is.
süti beállítások módosítása